Opvoeden vanuit Genade

Masterclass opvoeden vanuit genade

 

Het gebeurde mij vanochtend nog, ik keek in de spiegel en zag mezelf daar staan. Een moeder met vier kinderen die even haar geduld was verloren om de zes vragen die tegelijk op mij werden afgevuurd. Het moment waarop ik net wat kattiger reageerde dan ik eigenlijk zou willen. Het moment dat ik NEE” zei tegen de korte broek van mijn zoontje. Ja, ik was te laat uit mijn bed gestapt en ja, ik was vergeten om de kleren van de kids klaar te leggen. Ik keek naar mezelf en zag AL mijn tekortkomingen.

Ik keek in de spiegel en voelde me veroordeeld over hoe ik in al deze situaties had gereageerd. Zo anders dan dat ik het liefste zou willen. Toen kwamen de vragen: Hoe ziet God mij? Wie ben ik in de ogen van God? Hoe kan het dat God mij helemaal accepteert zoals ik ben met al mijn tekorten?

Als je in de spiegel kijkt, dan zie je de buitenkant van jezelf. Je ziet de tekorten en elk stukje dat je misschien wel zou willen veranderen. Maar wanneer jouw Maker naar je kijkt, dan ziet Hij jouw goddelijke DNA.

God is je maker en Hij doet zoals Hij is. God is liefde, daardoor handelt God vanuit liefde, God houdt onvoorwaardelijk van jou precies zoals je bent. God is altijd dezelfde. Toen God Zijn masterplan bedacht, dacht Hij na over elk detail, elk bloemzaadje, elk grassprietje. God heeft jou met diezelfde liefde en detail gemaakt. Elke haar op je hoofd heeft God bedacht (Lukas 12:7).

God heeft jou uitgekozen om zijn kind te zijn. God heeft jou uitgekozen om op dit moment deze blog te lezen. God heeft jou uitgekozen om je nu te vertellen hoeveel Hij van je houdt. 

God heeft jou uitgekozen om de moeder te zijn van je kinderen. 

Ik wil je tijdens deze masterclass graag meenemen in wat God over jou geloofd als vrouw en moeder van je kinderen. 

Jij bent prachtig, krachtig, sterk en vol van Zijn wijsheid!

Liefs,

Laura